Velg en side

Midt i hjertet av Sunnmøre finner du de fantastiske Sunnmørsalpene, som er et stort alpint fjellområde rundt Hjørundfjorden i kommunene Sykkylven, Ørsta og Stranda. Her finnes det spektakulære tinder på opptil 1700 meter som stikker rett opp fra fjorden. For besøkende er det et stort antall aktiviteter å velge mellom, blant annet ligger det flere skisentre som tilbyr en skitur du sent vil glemme.

Du finner et stort antall fjell i Sunnmørsalpene. Blant de mest kjente kan vi trekke fram Slogen, Hornindalsrokken, Råna og Skårasalen. Midt i dette fantastiske fjellriket skjærer Hjørundfjorden mektig inn med sin lengde på 35 kilometer. Du finner flere isbreer her, og de mest kjente finnes i Regndal og Gullmor. Disse attraksjonene tiltrekker et stort antall besøkende, som vil oppleve en tur de vil huske resten av livet.

Slogen og Jønshornet

Midt i Sunnmørsalpene reiser en av de mange tindene seg 1564 meter over havet. Dette er den populære toppen Slogen. Fra toppen har du en fantastisk utsikt over tindene rundt, og de grønne dalene langt nede ved Hjørundfjorden. Du trenger ikke ekstrautstyr for å ta turen opp, og turen beskrives som en fin dagstur. For dem som ønsker å overnatte finnes det selvbetjente hytter på toppen.

Jønshornet ruver 1419 meter over havet og er en av de toppene i Sunnmørsalpene som er best besøkt. Toppen er også kalt «Ramoen», et navn som ble gitt av fiskere som brukte toppen som et sjømerke. Turen blir beskrevet som middels vanskelig, og når du nærmer deg toppen finner du kjettinger som hjelper deg på de bratteste partiet. På toppen vil du få en utsikt du sent vil glemme.

Molladalen og Råna

Molladalen finner du på nordsiden av Ørstahalvøya, og dette stedet tilbyr deg fantastiske fotturer og spennende toppturer. Dette er også en perfekt plass for dem som ønsker en rolig telttur eller en fisketur. 774 meter over havet finner du Storevatnet som er det største vannet i dalen. Molladalen er omringet av de mektige Molladalstindane som er svært populære blant klatrere. Et yndet klatremål er «Bladet».

Råna ruver 1586 meter over havet og er den høyeste og nordligste toppen blant de kjente Regndalstindane, som ligger på østsida av den fantastiske Hjørundsfjorden. Utsikten fra toppen er spektakulær, og mot nord ser du rett ned i Trandalen. Tar du til høyre oppe på platået vil du se Velledalen som ligger under Regndalsbreen i vest. Uansett hvilken tur du velger å ta vil du få en fantastisk opplevelse!