Velg en side

Norge er et perfekt land å drive med vintersport i. I flere måneder hvert år setter vinteren sitt preg, og det er ofte lange perioder med snødekte landskap. Enten man tar skiene fatt og sekken på ryggen for å gå en dagstur innover de flotte dalene, eller man ønsker å ta snowboardet sitt med i alpinbakken, finnes det et hav av muligheter å velge mellom.

Flere og flere har fått opp øynene for å komme seg ut å utnytte all snøen som ofte laver ned i vintermånedene. Det er noe som heter at «nordmenn er født med ski på beina», og kanskje er det flere som oppdager at dette faktisk er sant? Det finnes flere forskjellige vintersporter å velge mellom, og vi skal ta en nærmere titt på noen av dem.

Langrenn

Det er lange og stolte tradisjoner for å gå på langrennski i Norge. Helt siden tidenes morgen har nordmenn tatt på seg «plankene» for å gå turer i skog og mark. Kanskje fant man en fin bakke og lagde seg et lite hopp også. Før var langrennsski en nødvendighet for mange og en god måte å komme seg fra ett sted til et annet.

I dag brukes langrennski i all hovedsak som rekreasjon, enten man vil komme seg i form eller bare komme seg ut i naturen. De fleste plasser har oppkjørte skiløyper som gjør at flere får muligheten til å dra på tur. Hva er vel bedre enn en formiddagstur i løypa? Langrenn er også blitt en svært populær idrett som får tusenvis av nordmenn til å benke seg foran TV-skjermen.

Snowboard

Snowboard, eller snøbrett som det heter på godt norsk, er en vintersport som har blitt mer og mer populær de siste årene. Denne sporten er ofte forbundet med ekstremsport, og mange snowboardkjørere ønsker å lære seg forskjellige triks som gjerne er veldig utfordrende. En ting som er blitt viktig er å ha riktige klær, og du ser ofte snowboardkjørere i fargesprakende og stilige antrekk.

De siste årene har snowboard fått en større plass innen profesjonell vintersport, og det sendes mer og mer snowboardkjøring på TV. Mange kjørere tar gjerne trugene på seg og snowboardet på ryggen, og går opp på høye topper og fjell for å finne egnede plasser å kjøre ned fra. Å kombinere tur og kjøring er også en flott måte å holde seg i form på.