Velg en side

Norge har et hav av muligheter for skiaktiviteter i fjellet. Vi er et folkeslag som setter stor pris på mulighetene som fjellheimen gir oss, enten det er rolige turer på klassiske ski eller alpint i puddersnø. En av de kjente alpinbakkene i Sør-Norge heter Kvitfjell. Her kan en via leie seg et rom på hotellet Gudbrandsgard hotell.

Skitrekket går 20 m utenfor hotellet, så her ligger forholdene til rette for en opplevelsesrik dag i bakken. Heiskort kjøpes for den tid du ønsker å benytte skianlegget. Det er også muligheter for både å leie alpinski og klassiske langrennsski. Kvitfjell har 34 km med preppede alpinløyper som står klar for ren nytelse. Disse er tilpasset blant annet barn, proffkjørere og parker.

Narvikfjellet

I Nordland fylke ligger byen Narvik med sin urbane alpinbakke Narvikfjellet. Alpinanlegget starter i bykjernen 200 m over havet og slutter på 1006 m over havet etter en frisk og solrik tur i stolheisen. Narvikfjellet har varierte løyper fra familiebakken til en av Skandinavias bratteste fallhøyder. Det finnes også meget gode muligheter for off-pist rett i nærheten av det preparerte løypenettet.

Off-pist er en måte å kjøre utenfor preparerte løyper. Dette krever mye mer av ski kjøreren. En mye benyttet teknikk i off-pist er keeperstillingen. Det skal være litt bøy i knærne, og kroppen skal være fremoverlent og hendene skal opp og frem. Skal en gjøre et «dropp» må en ha kontrollert landingsplassen nøye. Det er også fordel med god fart.

Langrenn

Langrenn er den store folkesporten i Norge vinterstid. Egne dugnadslag kjører løypemaskiner i vintersesongen for å holde åpne langrennssporene. En populær plass i Telemark som benyttes til langrenn heter Rauland. Her er det 150 km oppkjørte langrennsspor. Rauland har mange hytter som benyttes i vintersesongen av lokalbefolkningen. Her kan sol, kakao, appelsin og kvikklunsj lage den perfekte rammen for turen.

I Sverige ligger skianlegget Riksgransen rett ved grensen til Nordland. Her er det mange nordmenn som har hytte og benytter seg av Sveriges fordeler. Sverige har ikke regulert snøskuterkjøring på samme måte som Norge. Derfor drar mange med seg snøskuteren over grensa for å boltre seg i de svenske fjell. For det som ønsker en tur i alpinbakken ligger denne på 500–1100 m.