Velg en side

Hallingrennet er også kjent under navnet Golsfjellet Rundt, og er en del av Buskerud Tour. Dette er et stort og populært skirenn som avholdes hver vinter, og det tilbys flere forskjellige klasser. Dette er perfekte renn å ta med seg hele familien på, og det finnes renn for både store og små. Det tennes tusenvis av fakler langs løypa, så her er det duket for en fantastisk opplevelse!

Du kan selvsagt også gå løypa utenom rennene, og dette er en fantastisk tur i flotte omgivelser. Golsfjellet Rundt har fire distanser å velge mellom – 3, 8, 14 eller 25 kilometer, og vanskelighetsgraden er satt til middels. Golsfjellet er et spektakulært skieldorado, og en plass alle som elsker å gå på ski burde ta turen til i løpet av livet. Mange løp arrangeres til og med om kvelden under måneskinnet.

Start og mål

Start og mål er på akkurat samme sted, siden løypen går i en lang «ring». Løypa er lagt langs følgende steder: Oset, Ørterhovda, Ørterstølen, Veslefjell og ned Gurisetlia for å nevne noen. Deltakerne gir svært gode tilbakemeldinger til arrangørene når det gjelder den svært varierte traseen, som går gjennom et vakkert landskap hvor man virkelig kan nyte turen til det fulle. Her får du både utsikt og flott natur.

Hallingrennet har en lang og stolt tradisjon og har lagt fokuset sitt på klassisk langrenn. For de som ønsker en mindre trimtur med lavere vanskelighetsgrad er det mulig å gå den fine «appelsinrunden». Denne strekker seg omtrent åtte kilometer, og er spesielt godt egnet for blant annet kjærester, venner, kollegaer, familier og trimmere. Alle barn opptil alderen 15 år får gå rennene gratis.

Forskjellige trimklasser

Selve Golsfjellet Rundt har en strekning på 25 kilometer. Her vil det være tidtaking. Under arrangementet «Golsfjellet Rundt i Måneskinn» vil løypen vil bli lyst opp for løperne med et hav av fakler, noe som gjør turen helt spektakulær. Det er et stort fokus på at man skal hygge seg, her er takhøyden stor og det oppfordres til å ta med kakao i sekken.

Det arrangeres også skiløp i fristil. Her vil den samme traseen som i det klassiske Golsfjellet Rundt bli tatt i bruk, og det betyr at samme strekning på 25 kilometer brukes. Dersom man ønsker å gå en litt lettere tur, kan man gå trimklassen der løypa er 14 kilometer. Det er verdt å vite at det kun er tidtaking på strekningen på 25 kilometer.